Ez Erzsébet, ez az élet

Utolsó kommentek

Pesterzsébet képek

2011.02.04. 09:27 KisPisti

Erzsébeti kocsmakörkép: Vol. 3, avagy vissza a jövőbe

 

Újévi első posztunk első szava természetesen a jókívánságoké kell, hogy legyen, így ezúton kívánok minden kedves jelenlegi és jövendőbeli olvasónknak nagyon boldog, békés, akár erzsébeti élményekben is dús 2011-es esztendőt! Köszönjük ugyanakkor, hogy 2010- ben olvastatok minket, tetszéseteket fejeztétek ki és segítséget nyújtottatok a blog írásához! :) 

Most azonban egy gyors kis visszatekintés erejéig gondolatban visszatérünk 2010 –be, hiszen az év utolsó hónapja sem múlhatott el kocsmatúra nélkül: PG- vel és Korzóval tapostuk a friss havat tavaly december 18-án, hogy teszteljük az októberben és novemberben zárva talált vagy elkerült helyeket. Nem mindig jártunk sikerrel:), de így is határozottan pozitív a kép…

 

Zöld Zsiráf (Határ út- Nagykőrösi út sarok)

Pest központjából tekintve voltaképpen az Erzsébeti kocsmák alfája a Zöld Zsiráf, hiszen a Határ út túloldala már a IX., a Nagykőrösi túloldala pedig a XIX. kerület. Nem volt sok időnk a hely vendégszeretetét élvezni, hiszen délután négy órai érkezésünk és a feltüntetett 22 órás zárás ellenére a pultos hölgy kisfröccseink kimérése után figyelmeztetett, hogy voltaképpen zárva tart, igyekezzünk hamar végezni. Imádott deci bor/deci szóda koktélom nem az a fajta ital, amelyet ne tudnék egy körbenézésnyi idő alatt lehajtani, így cirka 5 percet voltunk odabenn. Szép állapotú zöld padokhoz lehet leülni hatosával vagy ugyanilyen jó állapotban és színben pompázó könyöklőt lehet használni. Ami nem tetszett az a vendégtérbe rakodott rengeteg sörösrekesz. Csapolt sör egy tábla figyelmeztetése szerint nincs. Hm. Így viszont értem a sörösrekeszeket:) Nagyjából ennyi, amit le tudtam szűrni. Ha útba esik, ejtsd útba, ha nem, ezért ne kerülj. Én is így fogok tenni.

Kisfröccs 80,- 

 

Mini Terasz (Aradi utca 1.)

Jól eldugott kis kapun kell bemenni, figyelem a Mártírokra nyílik! Ha épp nincs tökig érő hó, akkor vélhetően egy, maximum két asztal is ki van csapva elé. Maga a hely belülről a vadászház enteriőrt (durván ácsolt faasztalok, vaddisznóbőrök, trófeák, lőfegyverek) kombinálja pár focimezzel és a klasszikus kocsmakellékekkel (söralátétek, régi külföldi itallapok). Az utca felé egy tágasabb tér van 6-8 emberes padokkal és asztalokkal: tipikusan az „üljünk be nyolcan és igyunk meg 100 sört” jellegű bulikat tudom itt elképzelni. Belső helyiségben pult és még két- három kis presszóasztal, ahol a hely törzsközönsége foglalt helyet, élénken kommunikálva a személyzettel. Tőlük tudtuk meg, hogy az „úton poroszkál még néhány SS- hadosztály” így megállapítottuk, hogy erősen nemzeti érzelmű helyről van szó. A későbbiekben ezen megállapításunk igazolást nyert. Nagyon finom kisfröccsöt kaptunk, Szent Istvánból (itt érdemes megemlíteni, hogy ugyanezért a Klauzálban 200 forintot fizettünk). A fent említett formációra kiválóan alkalmas a hely, lájkoltam. Ide még visszatérhetek.

Kisfröccs: 160,-

Arany Ászok: 260,-

Unicum (5 cent): 390,-

 

Rubint Söröző (Mártírok útja 85.)

Már megállapítottuk egy hónappal ezelőtt is, hogy a Mártírok útja valóságos tárháza a szofisztikáltabbnál szofisztikáltabb (mivan?:) ) műintézményeknek és a Rubintban sem kellett csalódnunk. Miért, teszed fel a kérdést Te, kedves Olvasó. Olcsó volt? Erzsébethez képest nem. Volt valami extra? Nem. Hülyére ittad itt magad Kispisti? Nem. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a pultoslánnyal remekül el lehetett beszélgetni, nem érezte feladatát befejezettnek ott, hogy elénk lökte a rendelést és beszedte az érte járó pénzt. Vélhetően ő rájött arra, ami a mi vendéglátóiparunk nagy-nagy rákfenéje: nem mi vagyunk a kocsmáért (étteremért, büféért…) hanem a kocsma- és személyzete- van értünk. Érdekes módon itt rögtön 3 kisfröccsre és egy pálinkára ugrott a fogyasztásom és Gabesz meg Korzó is termelt rendesen. Mert itt jó volt ülni. Mindettől függetlenül is egy nagyon kulturált hely, nemrégiben lett felújítva. Italválasztéka meglepően nagy és igényes (kommerszek csak pult alól kerülnek elő), Juventus rádió szólt, ami ebben a műsorsávban egész hallgathatónak bizonyult. Az eddigiek közül a legigényesebb hely. Simán ajánlom, ide még tuti visszatérek.

Kisfröccs (megint Szent István, figyelem): 120,-

Arany Ászok: 240,-

 

Guriga Borozó (Nagykőrösi út- Vas Gereben utca sarka)

A decemberi kocsmatúra szürke eminenciása 60 forintos kisfröccsel kényeztetett, a pultosnő pedig azzal, hogy a kabátommal lesodort poharat nem engedte kifizetni. Szól az ATV, van egy rexasztal, L-alakú a hely kis asztalokkal, meg egy könyöklővel, ja és két bejárattal. Ez utóbbi tény funkciója ismeretlen, nem annak a helynek tűnik ahonnan vészkijáraton kéne távozni, bár ki tudja… lehet, hogy a kemény mag éppen havat lapátolt. Jó hogy van ez a hely, mert húzhattunk még egy strigulát, de ha eltűnne szerintem maximum a környező két utcában találnánk olyat, akinek ez feltűnik. Meg persze most már nekünk. Meg nektek. Ide aligha térek vissza.

Kisfröccs: 60,-

 

Bácska Borozó (Bácska utca 27.) 

A Gól Büféhez hasonló elhelyezkedéssel rendelkezik, annyi nehezítéssel hogy a sűrű és magas tujaültetvény miatt még nehezebb észrevenni. Ja és ez nem pince hanem csak simán egy garázs. Ha belépsz és elhelyzekedsz több dolog egyből fel fog tűnni. 1: senki nincs bennt mégis vágni lehet a füstöt (magyarázat: az öreg csapos, aki úgy néz ki mint a Mikulás, csak seszínű kezeslábast hord, füstöl mint a gyárkémény). 2: Magyarország összes hala megtalálható poszteren (magyarázat: az öreg fanatikus horgász). 3: a hely olyan, mint egy rendetlen család nappalijának és egy falusi általános iskola biológiatermének a keveréke, a hatást már csak fokozza a nagycsoportos ovisok kedvenc játékaival teletömött szekrény (magyarázat: részben a már fent említett dolgokkal, de amúgy nincs). Leültünk, elbeszélgettünk, megittuk, de legjobban az maradt meg erről a helyről is mint a Sarok Sörözőről: hogy életem egy jelentős szakaszában elmentem mellette vagy ötszázszor és meg sem fordult a fejemben hogy bemenjek most olyan 55-45% a visszamegyek javára, de azért ez valljuk be nem túl erős.

Kisfröccs: 100,-

Arany Ászok: 250,-

 

Köszönjük még egyszer a 2010-es türelmet és kitartást, ha lehet, jövőre csatlakozzatok még többen és fedezzük fel együtt Erzsébetet!

 

 

 

8 komment

Címkék: sör bor kocsma erzsébet söröző pesterzsébet fröccs kocsmatúra borozó


A bejegyzés trackback címe:

https://pesterzsebet.blog.hu/api/trackback/id/tr122637616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tordav · http://szimulacio.blog.hu 2011.02.04. 19:08:50

Bácska Borozó a legszimpatikusabb :D

angyali;)pultos 2011.02.26. 15:13:58

Nos hol is kezdjem? :P
A felsorolt helyszínekből ismerek 1-2,néhol volt is szerencsém dolgozni!!! A Club 124-ben lehet hogy beszorulnak a pulthoz,de NEM rossz arcok járnak oda! Csak meg kell őket ismerni! Családias hangulat,mindenki ismer mindenkit. Itt egy beszólás után sem ütnek le,nem olyanok emberek járnak oda! (Ja bocs a vauért de üveges ászok nincs,csak csapolt vagy dobozos)
Pickermann féle kommenttel egyet értek. Szerettem ott dolgozni,bár akkor még Jobb mint otthonként húzta a szekeret! A "fiókáim„nak szólító hölgy exkolleganőm nagyon JÓ fej! Környékbe imádják őt. Idősebbek és a fiatalok egyaránt! Na és utolsó sorban a Deák Drinbár ahol most kezdtem dolgozni! Én is hallottam előtte ezt azt pletyka szinten a helyről,és őszinte legyek félve jöttem ide állás interjúra! De kellemesen kellett csalódnom. Jó fej a kolleganő,kedves reggel is egy hosszú éjszakai műszak után!!! Mosolyogva tud fogadni.
Az hogy fehér bor nem volt,csak véletlen lehetett,de most tuti van! :) Csapolt sör az tény hogy nincs,de minek tartsunk ha nincs rá igény??? Azért hogy ránk rohadjon??? Azt a hölgyet akit meg lehurrogtatok,szerintem már nincs itt!!! Egyébként Erzsébet kicsi "falu„. Szinte mindenki ismer mindenkit! Egy vadidegen lehet előbb minősül itt "rossz„ arcúnak mint a törzs vendégek!!! Ezek az infóim tutti 100% hisz a Club 124, Pickermann (Jobb mint otthon) régi munkahelyeim és néha még mindig be-be nézek oda BÁTRAN! A Deák meg tiszta hely,jó fej vendégekkel,jó fej főnökkel,szupi kolleganővel!!! :)))

KisPisti 2011.03.01. 02:25:14

Kedves Angyali Pultos!

Köszönjük az építő kritikát, a tárgyi tévedésünket javítani fogjuk!

Az adott estén nem egyedül vagy párban jártunk, hanem nyolcan-sajnos a Deákról mindenkinek egyforma volt a benyomása, az említett hiányosságok csak a jéghegy tetejét képzik.
Azon hogy ki rossz arcú, ki nem szerintem felesleges lamentálni: nem ismerhetek minden törzsvendéget minden kocsmában, az első benyomásnak kell számítania: mi pedig azt írtuk le.

Lehet hogy a Deáknak adunk még majd egy extra esélyt, de csak mert ilyen szépen véded a mundér becsületét, és akkor hátha veled is találkozunk. De nagyon szigorúak leszünk ám!

üdvözlettel: Kispisti

KisPisti 2011.03.01. 02:26:17

kimaradt a végéről egy ilyen: :D

angyali;)pultos 2011.03.23. 13:00:18

Szió KisPisti!
Köszönöm a válaszod!!!
És ha majd erre sodor utatok,remélem majd én leszek a pultban. De nem csak Ti lehettek szigorúak!!!! ;)
Egyénként én is tudom,nem a vendég van értünk hanem mi vagyunk a vendégért!
Sajnálom ha valóban ennyire negatív volt a tapasztalatotok!
Remélem picit legalább tudok majd változtatni rajta!!!!
Üdv mindenkinek!
A.pultos. :))))

legFerles 2011.03.27. 14:21:14

Most, hogy kicsit kezd jobb idő lenni, sanszosnak érzek újabb túrát tervezni. Alapvetően a még meg nem látogatott helyek ilyenkor az elsődleges célunk, de mindig akad, hogy egy már leteszteltben is kikötünk (útközben/zárásképp).
A tömeg véleménye alapján lehetséges, hogy ezúttal 'újra'-véleményeznénk a Deákot, s akkor Téged is meglátogatunk :)
A túráink általában szombati napon lehetségesek, mivel se aznapi munka nem fáraszt le minket általában, se a másnap(osság) nem akkora baj még vasárnaponta. Kérdés, hogy mennyire esélyesek a szombati melók nálad Angyali pultos?:)
Köszönjük másrészt neked a kommentelést, és a véleményezést!

angyali;)pultos 2011.03.30. 15:43:27

Kedves LegFerles!
Hidd el h örömmel látnálak Titeket! Bár nincs garancia rá h meg is ismerlek benneteket!!!!!
Max majd súgtok?! ;)
Szombati nap az necces,de most néztem a naptárt 2 hét múlva leszek szombaton.
A héten péntek és vasárnap még. :)))) De hetente 2xer tuti felkukkantok ide,majd figyelem a válaszotokat!!!
Pusz
süti beállítások módosítása