Ez Erzsébet, ez az élet

Utolsó kommentek

Pesterzsébet képek

2010.11.25. 20:44 KisPisti

Erzsébeti Kocsmakörkép: Vol. 2 Sárkányröptetéssel! - 2010.11.13

Sikerült megalkotni a második (összesen harmadik) túránk élménybeszámolóját! Hurrá :)) Előbb a fotók, utána az "összefoglaló következzék! (A sárkányról a későbbiekben külön poszt születik majd, videóval együtt természetesen)

 

A tapsvihar, a „vissza”- kiáltások és a standing ovation hangjai alig ültek még el vállalkozásunk első függönyének legördülése után, mikor november 13-án, szombaton újra nekivágtunk, hogy tovább hasítsuk azt a nagy fát, melybe fejszénket vágtuk… erzsébeti kocsmák, második kör: jöttünk, láttunk, visszamennénk… de nem mindenhova! Fogadjátok (meg) szeretettel…
 

Megálló Borozó (Nagysándor József 209., 151-es és 99-es megállója)

Egy hely, ahol Puskás Öcsi bácsi és Kárpáti Gyurika is járt. Az egyik sarokban pedig még a Kispest 1999-2000-es csapata is egy poszteren virít. Engem azonnal átjárt a hely szelleme. A helység kalapácsa hála Istennek elkerült, noha a meghatározhatatlan korú két alkoholista és a velük nyűglődő 3 éves forma fiúcska amúgy sem balhés helyet vetít lelki szemeitek elé. Maximum szomorú látványt. A pultos néni kedvességfaktora szerencsére az ép fogainak számával fordítottan arányos (innentől meg a nagyérdeműre bízom, hogy engem vajon a fogatlan vagy a bunkó pultos zavar-e jobban), kaptunk tőle három (ja, négy, Sanyikám is beesett) közepesen rossz fröccsöt nagyon olcsón, elszürcsöltük a pultnál, közben megállapítottam, hogy a hely picike, de valahogy mégis tágas, mert egyrészt rend van, másrészt pedig VILÁGOS!

Ászok üveges: 245.-
Fröccs: 75.-/135.-
Egyéb: cigi, TV, játékgép, pókercucc, Kinder Bueno, ropi, Balaton, mogyi

Amúgy meg semmi különös, ide talán még visszatérek, de nem az elsőszámú célpont lesz még a mai eresztésből sem. Annál inkább a…
 

KisVadász Borozó (Nagysándor József utca, Lázár utca torkolata túloldalt)

Ezen a helyen is járt Puskás Öcsi (de legalábbis dedikált poszter van tőle a falon). Viszont nem ez a hely fő vonzereje, hanem a TÉNYLEG VICCES, 60-as pultos fickó, aki miután kimérte finom kisfröccseinket, közölte, hogy „Akkor én is iszok egyet, nehogy má’ én száradjak ki!” A hely nagyon aprócska (még úgy is hogy össze van nyitva a szomszédos NetVadász internetkávézóval), két asztal odabenn, két asztal pedig kinn. A fedett terasszal kapcsolatban- ami mondjuk megérne egy építészeti kisesszét, de ehelyütt ezzel nem foglalkozunk- arra hívom fel a kedves Olvasók figyelmét, hogy ha kinn foglalnak helyet akkor óvatosan a mocorgással, ugyanis a székek lábainál körülbelül egy húsz centi széles, negyven centi mély zenekari árok húzódik az utcafront felől! Négyfős társaság ide az ideális, több ember szinte elrontja a hangulatát ennek a bordórácsos kis pagodának, mely egyszerre netkávézó, kocsma, stand up-pótlék és persze garázs. Ide minden valószínűség szerint még visszatérek, annak ellenére is, hogy tábla figyelmeztet: „Figyelem, az üzletben dohányoznak!”.

Ászok üveges: 290.-
Fröccs: 90.-/120.-
Egyéb: INTERNET!!! Reméljük, idővel felkerülhet az Erzsébetblog kezdőlapnak ;)
 

Betérő Kiskocsma (Mártírok útja - Kölcsey utca sarok)

Betértünk bizony, de én biztosan először és voltaképpen biztos, hogy utoljára is… elég az hozzá, hogy a hely több elemében –italminőség sajnos sokszoros szorzóval nyom a latba- is viszi a legalja.hu különdíját. Ezek közül is kiemelkedik a… khm… hát nem tudom szebben mondani… hányás ízű fröccs (ami ráadásul volt annyira rossz, hogy a nő létére agyonedzett legFerlesét is nekem kellett meginni). Nagyhangú, elég proli idősebb férfiak, dalospacsirta attitűddel: ők képezték a csehó közönségének másik felét rajtunk kívül, hát ez sem volt az a lélekemelő élmény. A pultos bácsi a Megálló Borozós nénihez konvergált- de sajnos csak fogászati szempontból és most nem arra gondolok, hogy neki is melleket kellett volna növesztenie. Ez a kocsma amúgy büdös is. Legalábbis a könyöklő ahol hörpöltünk, nem volt valami ózondús sarok. Nemzeti érzelműeknek esetleg ajánlható… hónapokra visszamenőleg az összes Barikád elolvasható itt. Visszatérésemnek esélye akkor növekszik majd meg, ha… nem, nem tudok semmilyen mentő körülményt említeni. Soha.

Ászok üveges: 230.-
Fröccs: 50.-/95.-
Egyéb: cigi, zenegép, játékgép, karaoke
 

Club 124 (Mártírok útja - Tompa utca sarok)

A Betérőtől tovább kell haladni a Mártírok útján és a következő sarok máris ezt a hangzatos nevű helyet rejti- no nem is rejti, kerthelységével és utcafrontra néző-nem a klasszik saroképület- bejáratával már messziről csábít. Kérdés hogy mire. Beléptünk (volna, ha a bejárathoz szorított pultnál ülőktől elfértünk volna), ezek után a belső helységben ippeg hogy hatan le tudtunk ülni a két asztalhoz. Kinn a kertben már kicsit zimankós lett volna, meg amúgy is valami kerti sütögetés folyt egy eléggé rosszarcú társasággal, nem annyira akartunk belefolyni a pörköltbe alapanyagnak, így a hátsónkon maradtunk. Zenegépből a legszarabb rettenetek szóltak, nagyjából egy vészfékező metró decibeljével, két centivel a fejünk fölül. Nem volt száraz fehérboruk, félédesből fröccsöztünk, de legalább rendes borospohárból… dallamosan csilingeltek az összekoccanó üvegek. Ittunk. Kezdett illata lenni a pörköltnek, én meg éhes lettem és továbbálltunk. Túl sok jobb hely van ennél ahhoz, hogy visszajöjjek. (Sanyinote: sűrűek a késelésig fajuló balhék.)

Ászok üveges: 250.-
Fröccs: 130.-
Egyéb: biliárd, darts, zenegép, tv
 

Éva Presszó (Mártírok útja-Aulich utca sarok)

Akár a plasztikai beavatkozások Kelly Lennox (született: Kelemen Anna) testén, úgy sorakoznak a Mártírok útján a kocsmák. Egy újabb sarok, egy újabb kricsmi. Nyolc főre duzzadt társaságunk bevette magát az egyterű helység belső felébe, a pult mellé, így legalább a hátunk védve volt a bejárati ajtó mellett biliárdozgató, c-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon biztosan át nem esett társaságtól. Nem volt rá szükség-ennek megfelelően nyomott hangulatom is hamar elszállt - de az ember ma már mocskos kis prejudikatúrákkal az agyában lép be egy olyan helyre, ahol társaságunkon kívül a többieknek csak a szeme fehér. Nem mondom, van jobb hely a Mártírokon (lásd lentebb), de rosszabb is bőven… szólt valami elviselhető tinglitangli rádió, a fröccs sem volt rossz, Pusztítós flipper is van. Szidni sem lehet, meg dicsérni sem nagyon, de ez mégsem AZ az arany középszer. Ide aligha térek vissza.

Rákóczi sör: 150.-
Fröccs: 140.-
Egyéb: chips, ropi, tv, flipper (5 golyó 100Ft), cigi, biliárd (2 játék 50Ft), játékgép, 
 

Pickermann (aka Jobb, mint otthon) (Mártírok útja - majdnem Debrecen utca sarok -a Panna Panzióval szemben)

Se vége, se hossza a Mártírok útján található kincsesbányák felsorolásának. Hihetetlen, de ha Usain Bolt elstartolna az Éva presszótól, a Pikermann-ig le sem tudna fékezni. Ezúttal nem saroképületről van szó. Őszintén szólva a hely egy ultimate Móri Borozó! Nagyjából ugyanazok az asztalok, székek, de nagyobb, van tévé, a biliárdasztal, a jászolszerű, faragott pult és a 30-as pultosnő „Mit kértek fiókáim?” indítása egyből felmelegítette a szívemet. A fröccs olcsó volt és finom, a wc viszont kicsit labirintus. Ide sokan is be lehet ülni, 10 ember sem gond, jól körülülhető nagy asztal is van. A társaság akkor sem vált vészessé, mikor az Éva Presszóból vélhetően kitessékelt, már ittas társaság három tagja is megérkezett. Kéjenceknek: a szemben lévő Panna Panzió legjobb tudomásom szerint egy kupi. Csak szólok. Amúgy pedig a KisVadásszal megosztva toronymagasan a legjobb hely volt az este folyamán, bár hozzáteszem ez inkább a felhozatal kritikája, semmint a Pikkermann dícsérete. Ide később még simán visszatérhetek, ha úgy sodor az erzsébeti éjszaka-mármint a Pikermann-ba, nem a kupiba.

Ászok üveges: 250.-
Fröccs: 70.-
Egyéb: biliárd
 

Deák Drinkbár (nem írok címet, mert odamentek és én azt nem akarom)

A mélypont.
Ground Zero.
Az abszolút nulla.
Tragédia.
Botrány.
Ami jó, az is rosszá vált.

… és ha adaléknak hozzáveszem, hogy a pultosnő akkora gyopár, mint ide ’Lacháza (elnézést a ’lacháziaktól), akkor már megérthetitek miért nem írtam címet. 

Egy párbeszéd…
„-Van száraz fehérbor?
-Nincs.
-Van egyáltalán fehér bor?
-Nincs.
-Okés. Van szóda?
-Nincs.
-Van csapolt sör?
-Nincs.”

...Egyébként meg a fogyasztóvédelem úgy záratná be ezt a helyet, ha egyszer kegyeskedne leellenőrizni, hogy egyből fel is szántanák, a helyét meg sóval bevetnék. Lehet fel is nyomom őket… visszatérés: x-faktor (x=nulla, de nem a sima nulla, hanem a nagyon nulla)

Ászok üveges: -
Fröccs: -
Forralt bort és Vodkát ittunk :) de árakat nem közlünk, mert felesleges lenne leírni tekintettel a visszatérési index negatív értékének mivoltára ;)
Egyéb: cigi, TV, 7days, chips, mogyi, rágó
 

Ady presszó (Ady Endre tér 11., Lázár utca - Komárom utca közötti szakaszon)

Huppá, egy igazi, klasszikus talponálló. Elöl két pult, ott lehet támaszkodni meg könnyezve nézni, hogy kiesik a NonStop az X-faktorból. A pultosnő hangos méltatlankodás közepette ezt is tette. Jó, talán nem könnyezett. Székek, asztal smafu. Hátul pedig igazi kis bűnbarlang lehet, legalábbis nyerőgépfényt és zajt hallottunk bőven, miközben a remek fröccsünket iddogáltuk. Kettőnél többen nem érdemes bemenni, mert így is egymás sarkát fogjátok taposni. Egy kávéra vagy egy felesre jó hely, de egy sört már nem sok türelmem van állva meginni, ha már egyszer a környéken le is ülhetek sok helyen. A fröccs határeset ebből a szempontból. De már nagyon várom, hogy újra meglátogassuk az Ady Endre teret… van itt még mit felfedezni. Ha esetleg épp erre hoz a jó dolgom, leugrok a 23-as buszról itt a végállomáson, és van szabad 10 percem: esetleg visszatérek.

Ászok üveges: 250.-
Fröccs: 60.-
Egyéb: Sport szelet, tictac, Balaton szelet, ropi, cigi, kamera TV-vel!

 

Ennyi volt hát a második felvonás, remélem mindenki kedvére informálódott belőle. Hamarosan folytatjuk…
Utóirat: felfedezőcsapatunk szeretné tisztázni, hogy az utóbbi hetekben a XX. kerületet uraló, november 13-ai UFO-jelenségekkel összefüggő tömeghisztériához semmi köze. Tényleg.

 

 

7 komment

Címkék: sör bor kocsma erzsébet söröző pesterzsébet fröccs sárkány borozó sárkányröptetés


A bejegyzés trackback címe:

https://pesterzsebet.blog.hu/api/trackback/id/tr912473473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisPisti 2010.11.27. 22:24:32

No ahhoz képest, hogy a Pickermann-t a második kör felhozatalából állításom szerint a gyenge mezőny emelte ki, ehhez képest veri a két héttel korábbi teljes mezőnyt is...

legFerles 2010.11.27. 23:51:11

Diagram szerint sokkal, de jobban belegondolva szerintem egy hajszálnyival ;)

angyali;)pultos 2011.02.26. 16:20:51

Upsz...
A harmadik szériához írt kommentem inkább ide kellett volna írjam! Pardon... :-/ Akit érdekel ott olvashatja az én véleményem az itt felsorolt 1-2 "kocsmáról„.

Brygyyy 2011.09.08. 12:14:30

Kedves Kis Pisti!
Pontosan nem tudom, hogy jösz Te ahoz, hogy egyetlen alkalom után ilyen kemény, rosszaló és üzletrontó kritikát tegyél közzé, mások megélhetését veszélyeztetve?!
Örülök, hogy Ti ennyire unatkoztok.
Teljesen véletlenül hallottam Rólatok, amikor éppen új pultoslányt interjúztattam a Deák-Drink Bárba. Elárulnám Neked, hogy olyan pultost találni, aki nem iszik, nem drogozik, nem lop és még kedves is nagyon nehéz a mai világban találni. A kritikátokban említett lány, amúgy már nem dolgozik Nálunk, de például a váltó társa még azóta is (a vendégek teljes elismerése mellett) végzi a munkáját nap mint nap.
A fogyasztóvédelemmel való fenyegetőzésed pedig azt hiszem minden határon túl megy. Üzletünkben minden nap fertőtlenítve van a vendég tér és a raktár is. Nálunk nem kaphattál leját szavatosságú terméket és a mennyiséget is bátran kimérhetted volna. Nos igen nem tartunk szódát, mivel nincs rá kereslet, az pedig, hogy nem volt fehér bor szinte lehetetlen, mert üveges borból tartunk egy minőségit és egy olcsóbb kategóriát is. Megint abszúrd állítás, hogy ne lett volna Ászok sör. Csapolt sört ismét a kereslet hiánya miatt nem tartunk. Sajnálom, hogy (és ez valóban az én rossz döntésem eredménye) éppen akkor voltatok nálunk amikor ez a leányzó volt a pultban.
Club 124: Nos itt látom, arra már nem vettétek a fáradságot, hogy felmenjetek az emeletre, ahol a biliárd asztal mellett bőven találtatok volna helyet. A "rosszarcú társaság" pedig napmint nap reggeltől estig dolgozó emberekből áll akik azért mennek oda, hogy leeresszék a gőzt. (Még véletlenül sem verekedéssel, vagy késeléssel!!!!!) Mindegyiküket személyesen ismerem! Jólelkű, kedves, segítőkész emberek. Ja csak úgye Ti úgy alkottok véleményt, első látásra, egy mondat beszélgetés nélkül. Ez azt hiszem nem túl kúltúrált és szimpazikus megmozdulás! (Most én is alkothatnék gyorsan valamilyen véleményt, de nem teszem mert még soha nem találkoztam Veled. Például, ha nem elmentél volna amikor éhes lettél, hanem megvártad volna, hogy elkészüljön a pöri, ingyen és bérmentve ehettél volna egy nagytányérral belőle.
Szóval, én iszonyat bántónak és meggondolatlan dolognak tartom, hogy EGY alkalom után Te-Ti ilyen kritikákat alkottok ország-világ elött.
Mivel országunkban szólás szabadság van, mindezt jogosan teszed, csak éppen azzal nem számolsz, hogy nem adod meg a lehetőséget arra, hogy mások kitapasztalják, valójában tetszik e neki a hely vagy sem. Egyszerűen ledegradálva azt ami Neked nem teszik, pedig ugye nem egyezik teljesen az izlése minden embernek. Közben pedig tönkre teszed emberek munkáját. Ezek után egy cseppet sem lepődök meg, hogy így vissza esett a forgalmunk, ami miatt egy két gyerekes család anya lett munkanélküli.
Tudod én sem állok neki téged ócsárolni, vagy éppen a munkádat. Ha nem tetszik, nem kell többet oda jönni, és talán még véleményezheted is, csak mondjuk úgy, hogy az másokat ne tegyen tönkre!
Tudod mit, egyébként is az vesse az első követ, aki jobbat és jobban csinál. Mert nem vagyok biztos benne, hogy tisztában vagy a vendéglátózás nehézségeivel, mert elhiheted, nem egy leányálom!!!!
Én nem szeretnék Nektek bizonyítani, ezért nem kérem, hogy gyertek el még egyszer a Deákba, csak ha módodban áll kérlek a megjelent kritikán változtass, mert nem tartom igazságosnak és helytállónak!
Üdv:
Cseh-Szakál Brigitta

legFerles 2011.10.15. 18:14:24

Kedves Brigitta!

Természetesen első benyomás alapján íródnak a posztok, ez az elején le lett szögezve. Aki az alapján dönt, ami mások véleménye, azoknak nincs se tapasztalatuk, se saját véleményük, ez szomorú sajnos. Mi a saját kalandjainkat írjuk meg, és sajnos az ember nem részesül mindig pozitiv élményben. Azt el kell, hogy mondjam, többször jártunk a Deákban, pontosan amiatt, mert abszolút jogosan "számon lett kérve", miért írunk ennyire negatív dolgokat. Mi adtunk ezek után még esélyt, úgy gondoltuk, nem voltunk korrektek. Viszont sajnos a következő élményünk még rosszabb volt, és ez nem a te hibád. Nem fogom leírni, mit tapasztaltunk, de nem volt jó. Ha úgy érzed, hogy miután elolvastad, töröljem ezt a kommentet is, nagyon szívesen megteszem. Sőt mi több, a Deákról írt posztunkat is javítom. De sajnos mivel mi voltunk a vendégek, és ti vagytok értünk, ezért nem nekünk kell mindent megtennünk azért, hogy jó legyen a kiszolgálás, és elégedettek legyünk. Én dolgoztam vendéglátósként, és tudom, hogyan működik. Illetve KisPisti is dolgozott.
A saját hibánkat elismerem, egyetlen dolgot kivéve, hogy valaki emiatt a poszt miatt lett munkanélküli. Aki emiatt lesz, hidd el nekem, nem ez az egyetlen ok...
Elnézést kérünk, várom válaszod, utána természetesen törlök.

KisPisti 2011.10.15. 22:46:06

Brigi!

Nem hiszem hogy magyarázkodnom kellene. Az irónia nem sajátja mindenkinek, nyilván nem jelentettem fel a helyet, nem fenyegetőztem, nem is értem ezt honnan veszed. Csak azért mert nem tettem smiley-t mögé? Nem volt kedvem nevetni.
A kocsmablog ilyen műfaj. Sajnos nem érünk rá többször visszamenni. Vendéglátós tapasztalataid alapján nyilván tisztában vagy vele, hogy egy helynek ELSŐRE kell megfognia, MINDEN VENDÉGET- mert nincs második alkalom. Mi mégis megadtuk a Deáknak ezt a lehetőséget: ha lehet, még rosszabbul szerepelt. Ténykérdésekben nem állok le vitatkozni, ha volt amit kértünk miért írnánk azt, hogy nem volt? Mi érdekünk fűződne hozzá?
A fogyasztóvédelmet (nem ÁNTSZ-t) azért említettem, mert konkrétan kétszer annyiért adtatok el egy terméket, mint ami ki van írva. Gondolom tudod, hogy ez abban az esetben, ha utána előrántok egy fogyasztóvédelmes igazolványt, mivel jár.
Nem tudom, mennyi a blog havi kattintásszáma, ezt legFerles tudja neked megmondani, de erősen kétlem, hogy a forgalom miattunk csökkent volna. Az pedig, hogy valaki miattunk veszítette el a munkáját. Ugyanmár:) Ezt te sem gondolod komolyan.

Egy szó még a Club124- ről. Senki nem mondta hogy bunkó, kegyetlen, agresszív emberek voltak ott, annyit írtam, "rosszarcúak". Mert ennyit lehetett első blikkre megítélni. Külön megjegyeztem, hogy a késelős infó nem tőlem származik.

További sikeres(ebb) vendéglátózást kívánok, tanulmányútra javaslom meglátogatni például a Rubint Sörözőt vagy a Móri Borozót. Nem ígérnek sokat, de annál többet teljesítenek, minden téren.

üdv: KisPisti

Brygyyy 2011.10.20. 18:18:06

Kedves legFerles!
A továbbiakban nem szeretném a beszélgetést nyilt oldalon folytatni. Viszont ha időd engedi kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a facebook-on. Mint gondolom érezhető volt, a hely a szívügyem, és mégis érdekelnének a tapasztalataitok, mert számomra megdöbentő volt, hogy másodszorra is ilyen rossz tapasztalatokkal távoztatok Tőlünk. Szeretnék végére járni a dolognak! Főleg a "számlázási hiba" ügyében. Bár már nem vagyok állandó dolgozója a Deáknak mégis eléggé bele látok a hely életébe, és baromira felboszant, hogy ilyennel találkoztatok Nálunk, amikor a becsületeségre a hely vezetője és én is mindig nagy figyelmet fordítottunk. Saját magamból indultam ki, amikor az előző levelemben sértetségemnek adtam hangot. És kijelentésemért: mi szerint a Ti hibátok egy dolgozonk elvesztése, most bocsánatot kérek. Viszont tényleg had kérjem segítségeteket, hogy hibáinkat javíthassam, illetve, megtalálhassam azt aki ilyen rossz élményeket okozott Nektek. Szívesen találkoznék Veletek személyesen is, de megelégszem ha e-mailban beszélhetnék Veled.
Belátom vitázással nem lesz jobb semmi sem!
Abban teljes mértékben igazatok van, hogy Mi vagyunk a Vendégért! És eddig én minden tőlem telhetőt úgy éreztem megtettem, hogy elégedett emberek távozzanak Tőlünk. Ezért azon leszek, hogy az álltalatok vélt hibákat is maradéktalanul javítani tudjuk, ehez kérem tehát a segítségeteket.
Előre is köszönöm!
Üdv: Brigi
süti beállítások módosítása