Ez Erzsébet, ez az élet

Utolsó kommentek

Pesterzsébet képek

2011.06.11. 20:36 legFerles

20 év a pesterzsébeti sorozatrablónak?

 Nincs megállás! Május közepétől három rablást követett el egy harminc éves férfi a kerületben. Első nekifutásra egy zálogházat, majd ugyanazt a patikát rabolta ki kétszer egy héten belül. Mindhárom alkalommal fegyverrel szólította fel az alkalmazottakat a pénz átadására. Mint utóbb kiderült, természetesen játékfegyverről volt szó...A sorozatrablást egy héttel előző szabadulása után kezdte meg.

Nem csoda, hogy a patikusok megelégelték a második látogatást, ezúttal nyomába eredtek a bűnözőnek, ebben segítségükre volt néhány járókelő is; volt, aki autóval követte az illetőt! A rendőrséget értesítették, akiket tájékoztattak a rabló hollétéről és ruhacseréjéről (!), így közös munkával sikerült elkapni a tettest.

A rabló beismerte bűnösségét mindhárom esettel kapcsolatban, és az is kiderült, hogy nincs munkahelye, és a lopott pénzt kocsmákban költötte el...Szerencsétlenségére "kicsit" több év szabadságvesztésre ítélhetik, mint ő gondolta volna: 2-3 évvel számolt, pechére ez akár 20 év lehet. Hogy miért?

Három csapás törvénye:

A 2010. júniusában elfogadott Btk.-módosítás alapján a Fidesz három csapás javaslata szerint "az ismétlődően, legalább három alkalommal súlyos - korábban már kétszer végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt -, személy által elkövetett erőszakos bűncselekmény esetén (őket nevezi a törvény erőszakos többszörös visszaesőknek) nem lehet méltányalandó körülményt figyelembe venni és enyhítő szakaszt alkalmazni. Az ilyen elkövetőkkel szemben a büntetési tételének felső határa - szabadságvesztés esetén - a kétszeresére emelkedik. Ha a büntetési tétel így felemelt felső határa a húsz évet meghaladja vagy a törvény szerint a bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, az elkövetővel szemben életfogytig tartó szabadságvesztést kell kiszabni." [ténytár]


Szívesen fogadom a véleményeket, kommenteket, és tanult kollégám szakmai hozzászólását ;)
 

3 komment

Címkék: bűnözés rendőrség törvény


A bejegyzés trackback címe:

https://pesterzsebet.blog.hu/api/trackback/id/tr932976078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisPisti 2011.06.12. 23:18:24

Kérdeés hogy melyik kocsmában? Ha minket olvasott, akkor Pickermann a sanszos, de semmiképp sem a Deák:)

a Viking 2011.06.13. 00:54:49

szegény... biztos rászorult...meg megélhetési... (nem)

legFerles 2011.06.13. 13:05:17

Hát ha a nyári pál gyógyszertárban volt, akkor lehet végigment az egész mártírokon, vagy visszajött a lázárhoz a kisvadászba netezni :D
de amúgy kíváncsi vagyok matyi a véleményedre lassan végzett jogászként is (hátha van ...) :D
süti beállítások módosítása