Ez Erzsébet, ez az élet

Utolsó kommentek

Pesterzsébet képek

2010.10.24. 18:56 legFerles

Sétahajó Erzsébeten - könnyebb közlekedés?

Biztos sokan örülnek ennek a hírnek, és sokan régóta várják a Duna part menti fejlesztéseket. Ha nem is feltétlenül a hajókázás terén, de a parti felújítások valóban szükségesek egy ideje. A hajózás újraindításával viszont még nagyobb eredményt kaphatnak az itt lakók: remélvén ezzel nem csak a partszakasz szebb látványát, hanem picit jobb közlekedést, szélesebb programkínálatot, más kerületekből érkezők, turisták idevonzását is.

A Dunaparton a Gubacsi hídnál fejlesztések indulnak. Első lépésként szeptember végén átadták a megújult erzsébeti hajókikötőt. Emellett megkezdődik egy evezősközpont, csónakházak építése, és megszépítik a partszakaszt is sokak örömére.

 

Nem újdonság a hajókázás errefelé, 30 éve még vígan üzemelt a személyhajó járat, de sajnos kisebb-nagyobb (legnagyobb...) gazdasági problémák miatt a MAHART megszüntette... Így nem csoda, hogy a használatlan partszakasz és betonkikötő részek állapota súlyosan leromlott idővel.

Sok-sok idő és engedélyeztetési eljárás után végre itt vagyunk és a tervek szerint 2011. április 1-jén elindul az első menetrend szerint közlekedő 40 személyes utasszállító hajó.

Lehetőségek és további fejlemények
2010 júliusa óta minden vasárnap 17 órakor egy órás INGYENES sétahajókázásra van lehetősége az ez iránt érdeklődőknek.
(További info: Rácz József, Deckpartner Hajózási Kft. ügyvezetője, www.deckpartner.hu)


Tervezett útvonal: Budapest - Ráckeve, Ráckeve - Budapest
Állomások, ki/beszállás: Pesterzsébet, Szigetszentmárton, Ráckeve
Tervezett ár: Budapest - Ráckeve - Budapest 2000 Ft, sétahajókázás 500 Ft, gyerek és nyugdíjas ingyen utazhat, kerékpárszállítás szintén ingyenes!

 

1 komment

Címkék: közlekedés kultúra erzsébet fejlesztés hajózás hajó ráckeve sétahajó


A bejegyzés trackback címe:

https://pesterzsebet.blog.hu/api/trackback/id/tr142395712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legFerles 2010.10.24. 23:50:49

és persze nem utolsó szempont az sem, hogy egy jó baráti társasággal egy sétahajózás sem a legrosszabb program 15-20 fővel akár koccintás társaságában! :)
süti beállítások módosítása