Ez Erzsébet, ez az élet

Utolsó kommentek

Pesterzsébet képek

2010.11.01. 18:43 KisPisti

Erzsébeti kocsmakörkép: Vol. 0

2010. október 29-én bloggertársammal és lelkes kísérőnkkel, Norberttel nekikezdtünk a nagy terv megvalósításának: azaz elkezdtük feltérképezni a XX. kerület valamennyi vendéglátóipari egységét, hol torok az isteni mannától és szem a nevetéstől nem maradhat szárazon. Első- illetve voltaképpen nulladik- nekifutásra, csak egy kis kört tettünk Timi lakóhelye körül, ahonnan egy, kettő, illetve három saroknyira találhatóak az alábbi helyek, úgyhogy most már pontosan belőhetitek legFerles hajlékát- ezen célra ajánlanám a macifröccsbombát.



Gól büfé (Alkotmány utca 57, Alkotmány utca- Damjanich utca sarka)

Csendes környék, egy sima kertkapun kell lemenni egy garázsba. Kívülről tiszta 1982, sajnos a cégér is ebből az évjáratból lehet, igen kopottas állapotban van, nem éppen bizalomgerjesztő indítás… holott a belbeccsel nincs komolyabb probléma. Ha nem lenne a Holsten- es reklámtábla a kert sarkában, még a focipálya felől közeledő figyelmét is simán elkerülhetné a hely. Odabennt kellemes hőmérséklet vár, ami a XXI. században nem lenne említésre méltó dolog, de egy hangulatos kis cserépkályha ontja magából a langymeleget, jó pont! Rögtön neki is vetettem a hátamat, jól esett a kinti egyszámjegyű Celsiusok –és az egész napos túrázás- után. Tágasnak tűnik a tér, mert minden asztalt a falhoz állítottak, igaz igy csak 3 ember foglalhat helyet kényelmesen asztalonként. Egyébként van egy még egyszer ekkora második terem is „Csak Klubtagoknak!” felirattal. Megmosolyogtató. Főleg hogy nem is csak:) 

Kedves, 40-es pultoshölgy, az Ászok hideg, a tv halk Discovery Channel-t züzmörög és nem valami zenetévé írja át az agyadat 2/4-re egy náci hangkísérletet megszégyenítő zajhatással, a többi vendég (4 fő, 3 melós figura,meg a tulaj) szintén emberi hangerővel tartja szóval a pultosnőt. Norbert megállapította hogy vélhetően a baseball sapka a dress code: rajtunk kívül mindenkin az van. Vicces tábla jelezi a wc-kefe helyes használatát az egyszerű, de kultúrált férfimosdó ajtaján. ESMTK- meccs után vélhetően nagyobb a hangulat, így péntek kora estére nekünk kellemes volt. Ide vissza fogok jönni.

Ászok üveges: 240.-
Nyitvatartás: h-sz 8-22; v 9-21
Egyéb: TV, WC-papír, zártkörű rendezvényszervezés lehetősége különteremben, póker, pogácsa, zsíros kenyér megrendelés alapján.



Sarokház Borozó (Klapka utca- Üveges utca sarka)

Ha lehet még az előzőnél is jobban el van dugva: az Üveges utca két-három éve még földút volt biza’. Számtalanszor elmentem már a kricsmi előtt, be még nem tértem soha eddig. Nem rég lett felújítva/bővítve az épület, a kocsmának fedett kerthelysége is van padokkal, ez nyilván így október végén már nem volt opció, de jobb termikus körülmények között kellemes lehet. Odabennt 6 nyugodt arc, jellemzően késő 40-es teherautósofőrök (frizura alapján legalábbis), kis kerek asztalok, 3-4 darab, L-alakú pult bárszékekkel, csocsóasztal (100-assal lehet életet lehellni bele), projektor, kivetítő, tv, játékgép, két (!!!) biztonsági kamera: tehát nagyjából minden. A vendégek már el se nagyon férnek, itt tizenkét ember tömegnyomort okoz. A pultnál szopogattuk el a betevőt, élénken kommunikálva a késő 30-as pultoshölggyel. Kedvesnek kedves volt, sőt ajánlgatta, hogy mit fogyasszunk- viszont a „Mit kérsz nagyfröccsöt? Az hogy is van?” kérdéskombó nálam leverte a biztosítékot. Érintőlegesen szóba került a másik pultos aki 20 éves- remélem, ő zsenge kora ellenére nem csak a Hajógyári-sziget italválasztékával van tisztában, hanem a fröccsfajtákkal is és azt is, hogy a jó papné meg holtig tanul. Ami nagyon pozitív, hogy kínosan ügyelt a hölgy, hogy a 3 cent meg a 2 deci inkább legyen egy kicsit több, mint kevesebb. Hűtik a felespoharat, ez szintén jó pont. 

A wc-ben humorkodó- dorgáló kiírás, sajnos nem dobott a lepusztultnak ható összképen- a fal tényleg össze van köpködve de szerintem amerikai baseball játékosok által, mert a gyakorlatilag barna a köpetektől, emellett kiáll belőle valami rozsdás izé…Norbert próbateremszagot vízionált a mosdóba, szerintem csak büdös volt. A zene határozottan jó volt: Norbert StarFM-re tippelt, nekem ha Sting meg Eagles kaliberű előadók szólnak egy helyen, igazából mindegy is, hogy a VanyarcFM-ről vagy Lacika iPhone-járól jön az áldás. A Gól nekem jobban tetszett, de itt sem volt nagy baj. Ide talán még visszajövök.

Ászok üveges: 240.-
Kis fröccs: 80.-, Nagy fröccs: 145.-
Kommersz: 105.-/3cl, 175.-/5cl
Nyitvatartás: h-v 22-ig
Egyéb: TV, játékgép, csocsó, kivetítővászon, karaoke, zenegép, cigi, chips, ropi, mogyoró, popcorn...



Dongó Sőrőzö (Pöltenberg utca- Knézich utca sarka)

Nos, a Dongó SŐrŐzÖ-re azt hiszem tökéletesen illik a mondás: nomen est omen. Mert ha egy kocsmára már a söröző szót sem tudják helyesen felhegeszteni, akkor az még nem jelenti ugyan automatikusan azt, hogy a hely ergya- nem jó- másik kell, de azért a bennem szunnyadó pavlov-i kutyának megszólalt a fejében a csengő. Igaz, a nyálelválasztásom egyáltalán nem indult be. Bennt sem. A hely annyival forgalmasabb, amennyivel a Knézch főútvonalabb mondjuk az Alkotmány utcánál. Unott, későhuszas pultoscsaj, üvöltő RTL-klub hiradó, és vagy tíz melósfazon a sötétebbik és hangosabbik fajtából. Amondó vagyok, itt egy rossz mondattal meg lehet rázni a pofonfát. Be is siettünk sörünkkel a körülbelül 4 gyóntatófülkényi belső helységbe a billegős bádogasztalhoz és az egyetemi előadókból ismert székekhez, amik Dózsáénál annyival kényelmesebbek, hogy nincsenek vörösizzásban. Az enteriőr silányabb, mint a westend-es eladólányok zenei ízlése, kár volt minden sarokba műnövényt tenni, olyan magasra szerintem senki nem néz fel ezen a helyen. Mindent elmond a helyről, hogy egy sör után nem tudom visszaidézni a távozás pillanatát. Vagy nem is akarom. Akkor jöjjek ide vissza, mikor Orbán Viktor szegfűt vesz Anikó asszonynak nőnapra és erre rászáll az a méhecske, ami évekkel ezelőtt díszítette a Dongó homlokzatát. Érted nem dongó, hanem méh…bah.  

Ászok üveges: 230.-
Nyitvatartás: h-v 22-ig
Egyéb: TV, játékgép, zenegép (üzemen kívül?!), légkondi, cigi, korrekt WC

 

2 komment

Címkék: sör bor kocsma söröző fröccs borozó


A bejegyzés trackback címe:

https://pesterzsebet.blog.hu/api/trackback/id/tr772414233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisPisti 2011.03.26. 09:01:38

Jelentem, nem jutottunk el a Pickermanig, mert a Sarokházban néztük tegnap a Magyar- Holland fubalmec....khm...élveboncolást.jó volt a hely!

legFerles 2011.03.27. 14:13:49

Az a hely nekem is bejött!
süti beállítások módosítása