Ez Erzsébet, ez az élet

Utolsó kommentek

Pesterzsébet képek

2010.10.26. 07:16 legFerles

Hétvégi/október végi erzsébeti kocsmakörút I.

Ezen a hétvégén elindul felfedező körutunk 1. felvonása:
Utcáról utcára bejárjuk a kerület kisebb-nagyobb vendéglátóipari egységeit.


Mivel a kerület igen nagy, és elképzelésünk szerint ezzel arányosan a kocsmák száma sem kevés, illetve számítunk elég sok számunkra ismeretlen, új helyre, ezért úgy érezzük, hogy szükség lesz több naposra tervezni az akciót.

Első körben a kerület Nagykőrösi út - Határ út sarkából fogunk indulni, és reméljük, hogy viszonylag gyorsan haladva, ám jobbnál jobb új helyeket felfedezve zajlik majd a kirándulás.

Mi a cél?
A projekt végeztével Erzsébet és az "erzsébeti érzés" magunkénak tudása ebből a szempontból, illetve a későbbiekben a kerület adta lehetőségek teljes kihasználása; emellett a tisztánlátás, hol élünk, milyen körülmények között, és persze nem utolsó sorban 1-1 pohár ez-az-amaz elfogyasztása, jó légkör, hangulat, közös kultúrprogram stb stb...

Feladat:
Hozz magaddal

- térképet! A kocsmákat elhelyezzük a térképen, hogy az is tudjon róluk, aki nem jönne a körútra, illetve mi se feledjük el őket:)

- papírt, tollat! a pontozáshoz és egy-egy hasznos infó, diskurzus feljegyzéséhez.

- fényképezőt! fotók mindig kellenek egyrészt a kocsmákról (kívül-belül), másrészt rólunk:) harmadrészt nem rólunk, hanem a Többiekről...Fontos pillanatképeket mindig lehet és érdemes csinálni a hely(iek)ről!

- pénzt! Mert kelleni fog...

- egyéb: bérlet, igazolvány, védőeszköz...ki mit lát jónak:)

 

További infó kommentben, várunk mindenkit szeretettel!
 

10 komment

Címkék: kocsma erzsébet körút vendéglátóipar


A bejegyzés trackback címe:

https://pesterzsebet.blog.hu/api/trackback/id/tr922399553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Viking 2010.10.26. 21:56:41

basszus nekem is ez volt az egyik ötletem.... kár, hogy nem érek rá!

legFerles 2010.10.26. 22:26:29

egy igazi erzsébetinek mind megfordul ez az ötlet a fejében, ez így van rendjén! :)
amúgy valóban kár, viszont lesz több forduló, és a következőre feltétlen várunk majd! addigra némileg több tapasztalattal indulunk majd mi is. most a nagykőrösi-határ út szegletből indulunk, talán érdemes arrafelé józanabban körbenézni:D ha van olyan ötleted köv fordulóra, amit területet nem szívesen hagynál ki, mondd, és akkor arra vasárnap nem megyünk.

a Viking 2010.10.27. 12:09:33

nekem a szívem csücske Kossuthfalva. Egyesek szerint Szabótelepnek hívják. És ez pont a nagykőrösi és határút sarka környékén van. :( De be lehetne úgy osztani, hogy a Kossuth Lajoson, vagy a Nagysándoron túl ne menjetek, mert azon túl van az én "szűkebb hazám".

KisPisti 2010.10.27. 12:18:25

@a Viking: ha minden igaz, lesz bejegyzés Erzsébet részeiről is, de annyit mondhatok, hogy Kossuthfalva és Szabótelep NEM azonos!

markus.b 2010.10.27. 17:40:40

Elvileg a Szent Imre herceg utcáig Kossuthfalva, onnantól pedig Szabótelep, legalábbis én így tudom.

a Viking 2010.10.27. 21:06:45

@KisPisti: tudom, hogy nem azonos. a probléma csak abban van, hogy egyesek keverik a kettőt.

legFerles 2010.10.27. 21:13:08

egyesek nem erzsébetiek...vagy nem vérbeliek...szóval nem azok:D szabótelep amugy sajnos már én vagyok, pedig ha átmegyek az utca túloldalára, már kossuthfalva van itt is...
öhm, amúgy wikipédia elég jól leírja a határokat a kerület részeiről, de feltétlen lesz erről bejegyzés, a cím már meg is van, csak írni nem volt időm :D
amugy szerintem akkor nem megyünk arra, csak a gázos részeket nézzük át, aztán folytatjuk nálam szabótelepen:D vagy hátrébb a lakótelep környéken.

legFerles 2010.10.27. 21:47:39

kispisti állíts be avatart drágám;)

KisPisti 2010.10.28. 00:27:17

@legFerles: beraktam, remélem meg is jeleníti
süti beállítások módosítása